Werkwijze
Uitgangspunt van de natuurgeneeskunde is dat de meeste klachten ontstaan vanuit een onbalans in het energie/immuunsysteem. Het doel is om op een zo natuurlijk mogelijke manier de onbalans in het lichaam te herstellen, om zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer te activeren.

De behandelingen zijn gericht op het achterhalen van onderliggende oorzaken van de klachten. Ik maak gebruik van metingen met behulp van bioresonantie; hiermee wordt het energie/immuunsysteem inzichtelijk gemaakt, maar ook factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de onbalans (gifstoffen, tekorten aan vitaminen/mineralen, hormonen, stress, etc). Daarnaast maak ik ook gebruik van laboratoriumdiagnostiek uitgevoerd door RP Analytic. Hierbij wordt met behulp van ontlasting, bloed en speeksel aanvullend onderzoek in het laboratorium verricht.
Als het ontstaan van de klachten duidelijk is, wordt op grond van alle bevindingen een behandelplan opgesteld. Dit bestaat uit adviezen met betrekking tot ontgiften, voeding, supplementen, leef- en denkwijze, beweging, ademhaling, etc.

Natuurgeneeskunde is in te zetten bij kinderen en volwassenen van elke leeftijd met de meest uiteenlopende (chronische) gezondheidsklachten. Te denken valt aan darmklachten, eczeem of andere huidproblemen, hoofdpijn, ontstekingen, verminderde werking van het immuunsysteem, allergieën, reuma of andere gewrichtsklachten, te hoge bloeddruk en/of cholesterol, diabetes etc.
Bereidheid van de cliënt om veranderingen door te voeren, draagt bij aan de mate van succes.

Ik benader mijn cliënten op een holistische manier, dat wil zeggen dat de volgende aspecten aan bod komen: energie, prikkeloverdracht, ontgiften, voeding en psyche.
Als natuurgeneeskundig therapeut stel ik geen diagnose. Hiervoor verwijs ik u naar een arts.

De natuurgeneeskunde kan in de meeste gevallen gecombineerd worden met reguliere behandeling.
Erkend paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, werkzaam volgens de 5 natuurgerichte principes .